lördag 20 februari 2010

Första brevet till Sverige

Efter en mycket lång resa är vi nu på plats. Vi bor på en underbar anläggning som heter Oatlands, strax utanför Simonstown, söder om Kapstaden, alldeles intill havet med en fantastisk utsikt över vattnet och bergen på andra sidan bukten. Vädret är varmt och behagligt men det blåser en del från havet. 


På torsdagkvällen var vi nere vid vattnet och tittade på pingvinerna. En märklig känsla att se dessa speciella djur i vilt tillstånd, bara ett par decimeter ifrån oss. Söta djur. Mindre söta är babianerna, som är ett stort bekymmer här. De kommer ner från berget för att leta efter mat. Om man lämnar ett fönster öppet klättrar de in och vänder upp och ner på allt. De kan också vara farliga om man kommer för nära. Vi har fått lära oss att man då ska undvika att se dem i ögonen, vända och gå därifrån. Det brukar funka. Även för trafiken är de ett bekymmer, ungefär som våra älgar och rådjur.


På fredagen kom Yonah, marimbaläraren från Zimbabwe. Redan första passet fredag eftermiddag lärde han ut tre nya låtar, som de tränade mer på efter maten. På tal om maten: den är god. Både den vi får på Oatlands och den vi lagar själva. Fredag kväll grillade vi en fisk som heter Snook, som vi åt med ugnstekt potatis och butternut. Fisken köpte vi direkt från fiskebåten när vi var och badade i indiska oceanen. 


Som ni förstår lever vi ett gott liv här. Många av ungdomarna har redan antytt att det inte skulle göra något om vi blev tvungna att stanna några veckor extra :-)


      





3 kommentarer:

Nettan sa...

Så härligt att få läsa första brevet till Sverige och se bilder från hur ni har det där nere på andra sidan jordklotet!
Må gott denna lördag!

Anette & Staffan (Kims päron)

EmiliaJ75 sa...

Härligt att kunna följa Kim på denna resan (är vän till familjen).
Kram Emilia

Sus sa...

Kul att höra hur ni har det, det låter fantastiskt. Vi har själva nu kommit fram till Kitzbuhel och laddar inför första skiddagen i morgon.
Stora kramar till alla från Matildas päron och brorsa