fredag 26 februari 2010

The show must go on!

I tisdags hade vi lite sovmorgon, efter måndagens digra program. Mitt på dagen åkte vi in till Cape Town och tog linbanan upp till Table Mountain. Fantastisk utsikt över 5-miljoner-staden, som breder ut sig ganska långt. Här uppifrån såg man också tydligt ut till Robben Island, där Mandela satt fänglsad.


Sedan åkte vi till Waterfront – ett spännande område vid hamnen i Cape Town, fullt av restauranger och spännande butiker. Där åt vi lunch och sedan fick alla gå runt och titta och handla i ett par timmar. Trevligt som omväxling till all musik.


På kvällen var vi med om något unikt: Mozarts Trollflöjten, omarbetad till ett afrikanskt format där orkestern bestod av 10 marimbor och ett antal trummor. Ensembeln växlade, till synes obehindrat, mellan att vara sångare och att spela marimba. En fantastisk upplevelse, och en fullkomligt annorlunda Trollflöjt än man brukar få se, trots att det mesta av originalmusiken faktiskt fanns kvar. Föreställningen visades i den helt nyöppnade (12/2) Fugard Theatre, men har tidigare turnerat till London, Dublin, Japan, Singapore, Frankrike och Holland.


Onsdagen ägnades till största delen åt marimba, med workshop på förmiddagen, ledd av Ross. Sedan paus för bad innan det var dags för workshop med Yonah.


Igår var alla ganska trötta. Flera timmars spelning varje dag, och ett konstant flöde av nya intryck, sätter sina spår. Men vem ger upp för det? Inte Kazambo! Workshop på förmiddagen, lunch och kort paus och sedan en workshop till. Därefter bad ett par timmar, middag och sedan ny workshop till kl 21. 


Livet som artist är hårt. Även i Sydafrika.


  

Samtal med Musical Director Mandisi Dyantyis


På Table Mountain                                        Kontinentens rytmer övas flitigt



3 kommentarer:

Angelika sa...

Ni verkar ha det jätteroligt :)
Lycka till med allt

Nettan sa...

Vilket äventyr och en upplevelse att få se Trollflöjten så annorlunda. Njut nu av de sista dagarna!

Hälsningar
Anette & Staffan

Sus sa...

Vi ser fram emot att höra er spela allt nytt som ni lärt er. Hälsningar Anders o Susanne