lördag 27 februari 2010

Njambongja!

Även livets bästa stunder har ett slut. Nu närmar sig hemresan med stormsteg, och det gäller att göra det bästa av vår sista tid här. Därför har vi bjudit hit en grupp musiker från S:t Josephs Collage – en av skolorna vi spelade hos i måndags. De tillbringar helgen med oss, för att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Redan när de kom på fredag eftermiddag hade vi en workshop där Kazambo lärde dem Chikende och S:t Josephs lärde oss the Clic-song. Och Yonah lärde alla en dans från Zimbabwe. Sedan var det gemensam middag och resten av kvällen ägnades åt att lära känna varandra.


Lördagen började tidigt med frukost redan kl 7 för att hinna med en workshop innan vi skulle iväg och spela koncert i Durbanville. Det visade sig vara en mycket välmående stadsdel med stora fina hus och dubbelgarage vid alla. I området finns även den lokala hästpolo-planen samt en bana för vanliga galopptävlingar. Vi spelade som underhållning på ett 21-årskalas, där gästerna var ungefär 15 st och vi var 27! Kvällen avslutades med en stor Braai tillsammans med vännerna från S:t Josephs – och naturligtvis en sista workshop. Imorgon packar vi ihop våra saker, säger adjö och åker hem.


Det har varit en fantastisk tid här i Cape Town. Ett stort tack till alla som gjort detta möjligt: Framför allt Peta, som med sin entusiasm och sina kontakter sett till att drömmen blev verklighet. Och naturligtvis Anna och Sofia. Och vår lokala guide och chaufför Karin. Och vår underbara lärare Yonah. Och Ross, som både lärde oss ett nytt sätt att tänka och visade hur de bygger marimbor. Och alla här på Oatlands som servat oss och sett till att vi trivs. Och alla våra nya vänner på S:t Josephs. Och eleverna på  Woodlands skola i Heidveld, som lät sin spelglädje smitta av sig. Och pärlhönsen, babianerna och pingvinerna. Och...


Till alla er: TACK. Eller som man säger på Xhosa: Njambongja!



  

Vi välkomnar våra gäster Evelina undervisar Robin


  

Matilda övervakar hur Lee tolkar nya toner         Koncert vid poolen i Durbanville


1 kommentar:

Kazaw (Marimba & Djembe) sa...

Som vanligt härligt att läsa uppdateringen från er alla. Hoppas nu att ni kommer hem med många nyttiga erfarenheter och lärdomar!

Vi ses på måndag och Kjell tack för uppdateringarna!

Hälsningar

Anette & Staffan